Vinil Center
         
Vendég Bejelentkezés
    


Ellenőrzés, fizetés
 
Blues
Jazz
Klasszikus
Pop-Rock

Partnereink:


Felhívjuk vásárlóink szíves figyelmét, a lemezek árusítása kizárólag az interneten történik, székhelyünk nem üzlet!


A Vinil Centerről

Ügyfélszolgálat:     06-20-5841260
Székhely: Andreisik Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest, Haller utca 20. H-1096
Adószám: 12990056-2-43
Bankszámlaszám: CIB 10700347-27326709-51100005


Szeretettel köszöntünk mindenkit a Vinil Centerben. On-line lemezboltunk teljes egészében új hanglemezeket kínál. Használt lemezeket nem árusítunk. Digitális formátumot sem lehet áruházunkban találni. Repertoárunk újrakiadott ún. „reissue” kiadványokból épül fel.

Választékunk összeállításakor nem mennyiségi, inkább minőségi szempontok vezettek minket. Újranyomott lemezeink mindegyike kivétel nélkül eredeti mesterszalagokról készült, figyelmes préselésssel. Albumaink túlnyomó többsége tisztán analóg, csak néhányuk – döntően a nyolcvanas, kilencvenes évek felvételei – készült a digitális audió (DAT) biztosította feltételekkel. Természetesen ezesetben is az eredeti, manipulálatlan digitális szalagokkal dolgoztak.

Ma a hihetetlenül erős intenzitású „vinyl boom”-nak köszönhetően társaságok, társulatok, cégek sokasága próbál felkapaszkodni a fekete lemezek újragyártásának vágtató vonatára.

A „lelkiismeretesebbje” kiváló minőségű, precízen beállított lemezjátszón lejátszott jó állapotú originál hanglemezről készít új „mesterszalagot” majd erről vág. A többség a világhálóról szippant fel mindenféle zenéket „lossless”, tehát veszteség nélküli digitális formátumban és erről készít hanglemezt. Az „elvetemültek” pedig cédéről és MP3-ról sokszorosítják lemezeiket.

Külön említést érdemelnek a „nagyok”, a multik. Őket az MP3-on kívül aztán minden jellemzi. A mesterszalagokról való vágás is. Sajnos azonban nem ez a jellemző. Az ő varázsszavuk a „remix”, a „feljavított”, modern, újrakevert változat. A Vinil Centerben néhányukkal találkozhatunk.

Nálunk a német Speakers Corner lemezeit lehet megtalálni. Nem csupán a gettorfi cég saját gyártású korongjait, hanem a velük együttműködő szub-labelek összes felvételét.

A Speakers Corner által kiadott albumok közül egy kivételével minden cím tiszta analóg (ez az egyetlen kivétel LP az Alan Parsons Project: Eye In The Sky című albuma).

Csöves technikával dolgozik a szintén német Tacet, klasszikus lemezei egytől-egyig megtalálhatóak nálunk. Ők nem az újrakiadás terepén mozognak, felvételeiket napjainkban készítik az ötvenes, hatvanas évek fordulójának technikájával.

A Speakers réges-régi partnere az amerikai Acoustic Sounds, igazi szónikus nagyágyú. Egész vinil választékával jelen van. Hanglemezei prémium minőségűek, a Quality Records préseli őket szinte manufakturális keretek között.

Sok-sok örömet okozhat a már-már elfeledett EMI Hayes-i (Middlesex) üzemében préselő brit Pure Pleasure, valamint a régi audió hagyományokkal büszkélkedő Linn.

Műgonddal készíti lemezeit az Analogphonic és a Khiov Music. Ügyelve a külcsínre (a borítók otthon, az anyacégnél, Koreában készülnek) és a belbecsre (az LP-k préselését a német Pallas végzi) válogatja lemezeit a két kiadó, döntően az Universal Korea stúdiószalagjaiból szemezgetve.

Az Emil Berliner Stúdiókban készíti felvételeinek többségét a Berliner Meister Schallplatten. Jó szívvel ajánljuk őket csak úgy, mint az ORG Music albumait.

A hangzáshűségen kívül minden gyártó nagyon figyel a hanglemezcímke, a borító korhű grafikájára, színeire, anyagára. Igyekszik teljesen autentikus maradni s nem megbontani a tasak egységét, integritását.

Minden vonalon arra összpontosít, a vásárló nem hiába könnyített pénztárcáján súlyos összegekkel érezze: nem volt hiába! Megérte!

Azt mondják a Vinil Center lemezei méregdrága rendszereken mutatják meg igazán mit rejtenek a hanglemezbarázdák. Szinte a földbe szögeznek.

Az igazi döbbenet azonban szerintünk nem ez. Hanem az, hogy mondjuk tíz 200 grammos hanglemezünk értékén összeállított alap rendszeren meghallgatott bármely albumunk egész egyszerűen más dimenzióba visz.

Bármennyire hihetetlen ezért az összegért (120.000-130.000Ft) elég tisztességes lánc alakítható ki. Persze az ’old hifi’ kategóriában. A használt készülékek terepe ez, ámde nem okoz csalódást.

Gonddal felújított hajdani csehszlovák Tesla lemezjátszó, új, alap, belépő Ortofon vagy Audio Technika hangszedővel. Integrált erősítő a NAD 3020-as sorozatából. Videoton Prelúdium esetleg Orion HS 280 hangdoboz pár. Néhány forint marad még kábelekre és hangfal állványra…

Amikor a lemezjátszó-tányéron forog a lemez és megszólal a fenti lánc, bizton állítjuk: sok embernek leeseik majd az álla. Rendezett, koherens, cizellált hangképet kapunk valós színpadképpel, részletező hanggal.

Nem, nem vagyunk a magunk ellenségei! Teljes szívvel bátorítjuk az érdeklődőket, vásárlóinkat egyszóval a zeneszerető közönséget: vegyenek eredeti, használ hanglemezt is! Ismerkedjenek a barátságos, meleg, analóg hanggal, meglátják jóval közelebb kerül hozzájuk a muzsika.

Tudjuk! Hogyne tudnánk! Az egyszeri vásárló nem indulhat beszerző körútra elektronmikroszkóppal zsebében. Az antikvár lemezek okozhatnak kellemetlen meglepetéseket. Előfordul, tízből kilencet ki kell dobni…

A Vinil Center kínálata a katalógusban tekinthető meg, a műfajok szerinti bontás a könnyebb áttekinthetőséget teszi lehetővé. Természetesen az analóg hangot szerető érdeklődő kedvére szörfölhet a szerzők, előadók között is.

Amennyiben valamely címről a honlapon szereplő paramétereken túl több információt szeretne, info@vinilcenter.hu címünkön szívesen adunk tájékoztatást.

Ha egyéb lemezekről, készülékekről, rendszerekről, lemezjátszó beállításról, hangszedőkről, hangkarokról avagy ’Basic Library’ kezdő zenei téka összeállításáról érdeklődne, kérdéseit egyedi@vinilcenter.hu címünkre várjuk.

Lemezeinknél mindig megjelöljük az eredeti kiadót és ezután szerepeltetjük az újrakiadást gondozó társaság nevét. Ha az eredeti kiadó után nem szerepel semmiféle cégnév akkor ezen lemezek mindegyike a repertoárunk gerincét adó Speakers Corner nyomata.

A katalógusszám utolsó három számjegye azt mutatja, hány grammos a préselés (200, 180, 160 vagy 140).

A Vinil Center reméli, rengeteg örömet szerezhet vásárlóinak még akkor is, ha tisztában van vele repertoárja szerény. Amennyire szerény, annyira kivételes odaadással és odafigyeléssel készítették lemezeit.

A viszonylagosan szűk paletta minket arra ösztönöz, hogy lehetőleg minden címet raktáron tartsunk és azonnal képesek legyünk kiszolgálni megrendelőinket.

Jó böngészést kívánunk!


A Vinil Center a Speakers Corner Records magyarországi képviselője, lemezeinek hivatalos, exkluzív terjesztője!


Copyright © Vinil Center. All rights reserved.